Kompaktkamera eller systemkamera

Något som många tycker om att göra idag är att ta kort. Många personer väljer att använda sina mobiltelefoner då de anser att de duger för att ta relativt fina bilder men det finns även de som hellre vill ha en kompaktkamera eller systemkamera. Det finns både för- och nackdelar med kompaktkameror och systemkameror och vilken som passar dig bäst beror helt enkelt på vilket behov du har när du ska köpa en kamera. Till exempel så kanske du inte vill bära med dig en allt för stor kamera när du ska ut på en båttur i skärgården med familjen eller så vill du ha mycket bra bilder när dina barn har dansuppvisning för första gången.

Om du är en person som helst inte vill bära med dig allt för tunga saker och inte är allt för insatt i att ta bilder så är en kompaktkamera alldeles utmärkt att köpa. Med en kompaktkamera kan du ta i princip lika bra bilder som du kan med en systemkamera men du slipper bära på något som väger mycket. Genom att lära dig några enkla inställningar på en kompaktkamera kommer du långt och kan ta oerhört fina bilder. Det som är så smidigt med en kompaktkamera är att den alltid får plats i väskan med tanke på dess storlek.

Är du en person som har ett stort intresse av att fotografera och anser att det är viktigt att kvalitén på bilden blir så bra som möjligt är en systemkamera något du bör köpa. Är du ännu nördigare och har stor plånbok rekommenderar vi märkeskameror från Leica Center. Det finns även tillbehör till en systemkamera som kan vara bra att ha som till exempel olika objektiv. En del objektiv är bra om du vill fota något på nära håll och andra objektiv är bra om du vill fota något som befinner sig en bit bort.